2010. április 26., hétfő

Képek a kiállításról
Beszéljenek helyettem a képek!

Dorka

2010. április 23., péntek

Könyvjelző

Ezt a könyvjelzőt még Imikémnek készítettem tanévkezdésre. Elvittem a kézimunkaboltba, válassza ki magának, melyiket szeretné. Hát ez annyira jól sikerült, hogy már gondolatban azt számolgatta, hány tárgyat is fog tanulni...
Végül belenyugodott, hogy kezdésnek elég egy is :).

Múltkor említett készülő mű nem hétpecsétes titok: matrjoska babákat öltögetem. Borzasztóan élvezem ahogy alakul. Könnyen lehet, hogy jövő héten már a kész triót mutathatom, hiszen már csak egy baba hiányzik.

Egy kis egyéb, de hímzés: ma délután ötkor nyílik a helyi művelődési házban kézimunka kiállítás. A bevezető mondatból már nyilván kiderült, én is ott leszek a műveimmel. Jócskán vittem, felbuzgott bennem a hiúság.

Dorka

2010. április 19., hétfő

Muskátlis ház

Régebben már említettem, hogy ezt a képet tervezem kihímezni. El is kezdtem, de aztán elakadtam. Jöttek más minták s ez a képecske téli álomba szenderült.
Most elérkezett az idő, felébresztettem Csipkerózsika-álmából.
Hát ilyen lett!
Egyetlen problémám van vele, mégpedig a felirat. Nem tudom mi legyen vele. Sokat ugratnak az angol nyelvű feliratok miatt, sokban igazuk is van. Tökéletesen értem a feliratok nyelvét, de magyar betűkre nem sikerül átültetnem. Az angol nyelvűt feliratot pedig egyszerűen csak ki kell(ene) böknöm, de valahogy úgy nem az igazi.
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, ti mit gondoltok erről a kérdésről?

Szent esküvel megígértem magamnak, ha kész lesz muskátlis kis házikóm, akkor állok csak neki a következő nagy-nagy szerelem hímzésnek. Már egy éve szemezek vele s végre már öltögetem!
Olyan jólesik a lelkemnek!
Dorka

2010. április 14., szerda

Szíves ollóőr


Már nagyon időszerű volt egy kis olló őr kihímezésének. Ráadásul valami gyors siker élmény is rám fér(t) már. Piros szín átmenetes dmc-vel csináltam. Nagyon örülök neki. S a kész kis mű kiabált a párja után! Kis bakival ugyan de már a leendő tűpárna kész van és várja, hogy megvarrva végső formába kerüljön.

A baki miatt nem lesz egyszerű készre varrás, de majd megoldom valahogy.
Piros most nagy favorit!

Dorka

2010. április 8., csütörtök

Barbinak!

Ismerős? ;)

Esküvői fényképalbum borítóját fogja majd díszíteni.

Köszönöm Barbi!


Dorka