2012. december 25., kedd

2012. december 5., szerda

Mikulás

Olyan hihetetlen, de elszaladt egy év és ismét itt a mikulás. Tavaly készült és fel is lett avatva ez a mikulászsák. Nagyon jó érzés, hogy szeretik (a zsákot) és használjuk is.



 Tavaly év végén, idén év elején készült a következő két hímzés. Nagyon szerettem készíteni. Alig várom, hogy a karácsonyfán lássam. Kész szaloncukor már, csak nincs még lefotózva.
Mostanában visszaszorult nálam a hímzés. Sokat táncolok, jó hetente egyszer együtt lenni a többiekkel és táncolás mellett jókat beszélgetni, viháncolni.
Tű azért van ám a kezemben, hiszen annyira részemmé vált, nem is tudom elképzelni az életemet nélküle. Készült mostanában egy hóemberke, egy micimackós kép ( ez utóbbi egy tündéri lurkóé lesz, de pszt!)
Tündérem ikertesóját is befejeztem. Kicsit másképp csináltam: 27-es anyagra, két szállal. Döbbenet volt látni, hogy a két kész mű ugyanaz  és mégis más.
Ajándékba adtam az ifjabb iker tündért, megígértettem a gazdájával, hogy szép keretbe teteti. Szerencsére nem is kellett győzködnöm!

Jövőben is lesz mit öltögetnem: előkerült a régen elkezdett Ralina kézimunka táska, Anyum odaadta befejezésre egy régi hímzését és igazi elismerésként Tesóm megkért, hímezzek nekik is valami szépet. Szépítgetik a lakásukat és nagyon szeretné, ha lenne egy hímzésük tőlem. Hát lehet ennek ellenállni?
Én sem tudtam :)
Nagyon örülök, hogy jövőre sem lesz hímzés válság.



Mindenkinek gazdag Mikulást kívánok!





Dorka