2010. június 24., csütörtök

Eprek

Itt az eperszezon! Aktuális lett ennek a képnek a bemutatása. Nagyon vártam ám!

Tavaly nyáron készült ez a mű. Szerelemhímzés volt a javából. Lassan öltögettem, hogy tovább tartson. Annyira tetszik!
A felirattal azonban kis gondom támadt. Sokan ugrattak már az angol nyelvű feliratokkal, ezért döntöttem a magyarítás mellett. Hát első körben nem lett valami sikeres. Dühösen visszabontottam (azért gondoltam ám közben ezt-azt... :) ).
A második verzióval azonban már elégedett vagyok.

A minta szerinti fonalakkal dolgoztam, 35-ös vászonra, a zöld és piros fonal kézzel festett.

S íme, az első, dicstelen változat:


Dorka

2010. június 18., péntek

Kissing you


Nászajándékba készült három éve. Nagyon aranyos ez a sorozat, magamnak is szeretném megcsinálni, már van is hozzá világoskék aidám! Szerintem remekül fog majd mutatni világoskék anyagon ez a szépia hatású minta.
A konkrét műre visszatérve, kész tragikomédia volt kerethez jutni. A keret szükséges mérete ugyanis 20x25 -ös volt. Na, már most az egyik boltban volt, de csúnya, a másikban megmagyarázták: ilyen méret nem is létezik, harmadikban tudták mit keresek, viszont megnyugtattak: ritkán kapható ez a méret. Az utolsó helyen, ahol voltam azt mondták, hogy ilyen méret nincs. Beletörődve és belefáradva meggondoltam magam. Legyen A4-es méret, legfeljebb a paszpartut más méretre vágom.
Másnap visszamentem az utolsó boltba, kértem A4-es méretű képkeretet.
Mire- kapaszkodjatok meg! - olyan nincs, de van 20x25-ös...
Megvettem, mert szép volt, de hazáig nem tértem magamhoz.

Tesztközönségem szerint nagyon szép és örülni fog neki a pár. Sajnos nem tudom milyen fogadtatásra talált, mert becsomagolva adtuk át és ott helyben nem nyitották ki. Csak bízok benne, hogy sikere lett.

Kongréra hímeztem dmc fonalakkal.
Dorka

2010. június 9., szerda

Virágtündérek


Ez a két készlet kedvenceim hosszú sorából egy kis ízelítő. Ráadásul kicsi, így hamar elkészül és a két tündérke elhelyezkedése miatt adott az elrendezés. Annyira várom, hogy nekikezdhessek! De még vár az angyal és Imikémnek is már régóta ígérem, hogy hímezek neki valamit, bármit amit csak szeretne. Amint hímezhetek az lesz az első! Csak tartanák már ott!

Ilyen egymás mellett a két tündérke. Ugye milyen szépek?

2010. június 2., szerda

Angyal




Egy Muk. Most szedtem elő újra. Friss rajta a kék félöltés és a ruha fehérje. Ezen a q-snap-en könnyebb nekem hímezni, mint a nagy fakereten. Az alsó képen a doboza van, csak az összehasonlítás miatt. Teljesen másak, sokkal szebbek készen a színek.



Dorka