2009. november 30., hétfő

H és D betű


Ez a két kis képecske régebbi darabok, d-t ábrázoló régebbi. A h betűt ábrázoló most ősszel készült el. Mindkettőt élveztem hímezni, na de a kutyuska tekintete... ! Mindjárt megszólal!
Trió lesz, a harmadik az i betű. Pillanatnyilag végleges formáját párnaként képzeltem el, kb. 10 cm-es anyaggal keretezve. Bár az az állapot még odább van...

Minkét kép lanarte kit. Lepedőnyi a mintalap!

Dorka

2009. november 18., szerda

Angyalka és társai

Kész lett a tralala páros! Összevarrva így néz ki: ez az egyik oldala...
ez pedig a másik oldala!

Múlt héten hímeztem ki ezt a kis képet, nagyon élveztem! Viszont ez a kép döbbentett rá, hogy hamar itt a karácsony és már el kell ( lene ) kezdeni az ünnepi hímzéseket. Kicsit bepánikoltam erre a gondolatra, hiszen még ötlet is csak halványan dereng...

Ez pedig egy régebbi kép, kicsit átalakítva. Listám szerint minden szín meg volt hozzá, de az egyiket nem találtam, így wdw aztec red fonalával pótoltam. Nekem tetszik!

Dorka

2009. november 10., kedd

Tulipán és cica

Ez a két kép a legeslegfrissebb!


Ezzel a képpel leptem meg magamat, csak úgy, mert tetszett. Annyira jó volt hímezni! A kép élőben sokkal szebb ám :) !Ennek a képecskének története van: kisfiamtól kaptam ajándékba egy motring fonalat, dmc 57-es kódút, mert szeretem a pirosat. Hát nem megható ez a figyelmesség? Ez a kép lett a kiszemelt ehhez a fonalhoz. Nagyon tetszik a végeredmény! Ezen felbuzdulva elkezdtem a párját és ötleteltem: összevarrom és kitömöm a két képecskét és lesz kétoldalú lógatós díszem!

Dorka

2009. november 4., szerda

Az ígéret szép szó...

... ha betartják úgy jó!
Nagyon figyelek arra, hogy ígéreteimet betartsam, s mivel mindenki magából indul ki, másnál is erre számítok.
Megígértem, hogy megmutatom két hímzésemet keretben is.
Íme!
Ezek a madárkák csak úgy csipogtak kerek flexi után!

Fehér rózsák végleges változata.

Dorka