2009. május 28., csütörtök

Gomba trió


Annak idején izgatottan kezdtem bele ebbe a pici képbe. A készlet borítóján lévő kép alapján nagyon tetszett. De elkészülve teljesen más színű lett a piros gomba, világosabb és vidámabb. Viszont sajnos hiányzott a csomagból egy szín, ráadásul kb. öt x-hez kellett. Kénytelen voltam pótolni.
Ezekben a képecskékben az a nagyon jó, hogy picik és éppen ezért hamar jön a sikerélmény.

Dorka

2009. május 25., hétfő

Tök és virágok


Koszorú után ez a minta következett. Annyira bájos! És a virágok! A szirmai közötti kontúr nagyon feldobja mindkét virágot. A képet nézve mindig várom, mikor bukkan fel Manócska és Mazsola.

Dorka

2009. május 20., szerda

Koszorú


Koszorú, koszorú miért vagy olyan szomorú? Nem is vagyok szomorú...
Ez az első hímzés, amit hímzővászonra készítettem. Nagyon izgultam, de most már csak hímzővászon az igazi! Ugye Márti? ,) .
Ez egy pici lanarte készlet, amit azért vettem, hogy megszeressem a hímzővásznat. Sikerült!

Dorka

2009. május 15., péntek

Olvasó kisfiú


Ezt a képet eredetileg ajándékba hímeztem (volna). De annyira aranyos lett, inkább megtartottam magamnak. Még keretre vár, de nem fog egyedül szomorkodni, lesz majd párja. Majd egyszer.

Világoskék, 16-os aidára készült.

Dorka

2009. május 12., kedd

La-D-Da


Több helyen is láttam már kihímezve ezt a mintát, de nem tetszett. Egészen addig, amíg meg nem láttam Márti kék verzióját. Úgy nagyon szép! Ezért gyorsan nekiestem a saját változatomnak, ami takácsvászonra készült világoskék dmc-vel. A fonal kódja sajnos leesett és elkallódott, ezért nem tudom pontosan milyen színt használtam. Az anyag mérete 20 x 19 cm. Kicsit meglepődtem, mert tudtam, hogy nagy a szív, de hogy ekkora... :).
Most nem tudom mi legyen belőle. Lehet megfogadom Márti tanácsát és neszi lesz belőle.
És pont itt fogyott el a fonal... .
A szívecske átmenetileg pihen.

Dorka

2009. május 6., szerda

Beatrix Potter Quaker Sampler Sal 1.


Ez a minta annyira, de annyira gyönyörű! Ennek a kísértésnek nem tudtam ellenállni, nem is akartam:) . Permin 32 -es, natúr színű hímzővászonra kezdtem el a minta által ajánlott színekkel: dmc 356 és blanc. A hímzést egy szállal készítem két szál fölött. Annyira gyönyörű és annyira élvezem csinálni!

Dorka